facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

LEVERMOSE

 

 Selv om dette knapt fortjener noe oppmerksomhet så må jeg bare skrive litt om dette ugress/mose fenomenet som jeg etter litt Google aktivitet har funnet ut kalles for levermose. (a.k.a tvaremose) Denne mosen dukket opp i store områder på jordoverflaten i staudebedet mitt. Det var ikke lite heller, og jeg måtte faktisk fjerne øverste lag med jord+levermosetopplokket for å få det bort. Det dukker visst opp i områder hvor det er litt fuktig, og det kan man jo si at det har vært her, fordi dette har dukket opp i områder hvor stauder står tett og lite lys og luft slipper igjennom bladverk og blomster.

Levermose i farta
DSC_2824

 

Jeg fant en fin side på Internet som forklarte i detaljer hva dette hageproblemet er for noe, så sliter du med samme utvekster som meg så kan du lese mer om det her: http://www.hageniboks.no/levermose/

Jeg tenkte jo umiddelbart at det kunne være lurt å bare la det bli værende, i håp om at det liksom skal dekke jorden og dermed unngår jeg allslags annet ugresskjafs som vil opp, men i følge ekspertkommentatoren Susanne (i www.Hageniboks.no) så var det med på å hindre næring og vann i å trenge ned i jorden, så det var ikke noe god ide nei.. 

Nå får vi se hvor lenge det tar før det er tilbake igjen....

Slik ble forresten staudebedet mitt etter at mose og ugress var luket bort. Sånn ble det :

Nå kan våren bare komme..
Facebook kommentarer